Matlagningskurs

Allmänt, Mat, Resor / Cooking course, Marrakesh, Matlagningskurs, Souk Cuisine / Permalink / 0
En av de häftiga upplevelserna vi gjorde under resan till Marrakesh var när vi tog en matlagningskurs på Souk Cuisine.
Det var en heldag med allt från att gå och handla alla varor, till att laga en massa rätter till att sist få äta och njuta utav det vi hade gjort.
 
Först fick vi en handlelista med allt vi behövde köpa.
Vi fick gå till de lokala handlarna, det blev Berberna från bergen med sina grönskaker, kryddaffären med alla sina färska krydder och som de mätte upp exat hur mycket man ville ha, fiskhandlaren i sitt lilla kryp in och sist men inte minst fick vi utse vilken kyckling vi skulle ha som satt i sin bur.
 
 
 
Sen var det bara till att sätta igång. Vi fick en kokbok som vi skulle följa, givetvis fick vi hjälp och blev visade hur vi skulle göra men det mesta gjorde vi själva.
 
 
 
 
 Tagine with sardiner and rice
En av rätterna och som även är en nationalrätt är Tagine. Denna Tagine innehöll sardiner som var fylld med ris som var kryddat med massa spännande kryddor och allt detta låg i en tomatsalsa och kokade, muuuummmmssss.
Uppifrån och ner så är det :
1) Moroccan Salad, Tomatsallad
2) Sweet Carrot Salad, Söt morotssallad 
3) Salad with green peppersand tomatoes, Sallad med gröna paprikor och tomater
4) Courgette Salad, Zucchinisallad
5) Zaahlouk, Auberginesallad = favoriten :)
 
Briouates with chicken
 
  Kyckling-briouatsen, det är en röra som man har stekt med massa olika grönsaker och kryddor + små små kycklingbitar. Sedan viker man in röran i en typ av filodeg och som man sedan friterar, detta blev absolut min favorit.
Två sorters marrokanska kakor fick vi baka.
Ghribas som är som våra drömmar.
Bisscuits with semolina and coconut, kakor av mannagrynsmjöl och kokos.
 
När man bakar så får man gå till ett så kallat bageri, där står en man (det är sällan, näst intill aldrig att man ser en kvinna jobba) lite nersänkt i golvet och där ifrån sköter han ugnen. Vi lämna kakorna hos honom för att efter någon timme komma tillbaka och hämta dom.
 
 
  Vi avnjöt middagen tillsammans, en riktigt härlig dag och supertrevligt och framförallt gott.
Till top