Julhelg
Några dagars ledighet, vilken mjukstart på jobbet.
Sitter nu här och äter mitt nybakade bröd som jag lagt upp på mina fina julklappar som jag fått av barnen. Älskar redan mitt nya porslin.
Men vilket bröd, ohhhh så gott.
Recept kommer längre ner.
Familj, mys och massor av skratt bestod julafton utav.
Älskar när julen består utav massor av människor, mycket mat och ett överflöd av julklappar och natuligtvis julklappsleken.
Julhelgsbröd.
3 dl Fullkorns vetemjöl
2 dl Grahamsmjöl
2 dl Grovt rågmjöl
1 dl Solroskärnor
1 dl Hackade mandlar
1/2 dl Chiafrön
1 tsk Salt
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Bakpulver
( Jag tog i en uns kanel och kardemumma bara för att få lite smak, det kan ju uteslutas om man vill)
5 dl Youghurt Naturell 3%
1 dl frysta blåbär (eller något annat bär man tycker är gott)
1) Sätt ugnen på 175*C
2) Smörj en avlång bokform 1,5 liter (för ett bröd) med matfett
3) Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurt och frysta bären och rör ihop till en kladdig deg.
4) Skrapa ner degen i bakformen.
5) Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda i ca 70 minuter.
6) Stjälp upp bröden på ett galler och låt den kallna under en bakduk.