Blåbärsbröd och äpplesockerkaka
Idag blev det nyttig bakning.
![](https://cdn3.cdnme.se/4390031/9-3/2015-01-31-1154_54ccb47ee087c34898007454.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4390031/9-3/2015-01-31-1155_54ccb48e2a6b220cf866c01f.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4390031/9-3/2015-01-31-1155_54ccb49be087c3486d4da994.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4390031/9-3/2015-01-31-1155_54ccb4a4ddf2b31fb4cfbd74.jpg)
Mitt eget blåbärsbröd.
4 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl krossat linfrö
1/2 dl hackade walnötter
1/2 dl hackade hasselnötter
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 1/2 dl naturell yoghurt 3%
1 1/2 dl råa eller frysta blåbär
1) sätt ugnen på 175*C
2) smörj en avlång bokform 1,5 liter (för ett bröd) med matfett
3) blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurt och blåbär och rör ihop till en kladdig deg.
4) skrapa ner degen i bakformen.
5) sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda i ca 70 minuter.
6) stjälp upp bröden på ett galler och låt den kallna under en bakduk.
Sen fick det bli en äpplesockerkaka
![](https://cdn3.cdnme.se/4390031/9-3/2015-01-31-1210_54ccb83dddf2b31fbb95cb0b.jpg)