Nutellakakor

Nu kom hösten på riktigt. Regn, rusk och blåst.
En sådan här dag man bara vill dra upp täcket över öronen och stanna kvar där under.
Men, så blev det inte, utan det blev en power walk runda med varma sköna kläder och mössan nerdragen över öronen istället.
 
Frusen som jag var när jag väl var inne igen satte jag på en god kopp kaffe och fick då lust att baka något gott, fastän jag inte kan äta det själv. 
Älskar ju att fotografera och baka så då tänkte jag att då gör jag två flugor i en smäll. 
 
Stylade till en bild som jag tyckte såinbjudande ut. 
Och så här blev resultatet. 
 
Receptet jag använde var från 
Amelia.se
ifrån en tjej som heter Frida som har en underbar bakblogg.
 
Här är receptet jag använde:
 

 

Sega Nutellakakor, 10st:
2 Äggvitor
2 dl Florsocker
0.5 dl Vetemjöl
0.75 dl Kakao
1.5 tsk Vaniljsocker
1 dl Nutella

 

 

 

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa upp äggvita och florsocker riktigt fluffigt, i ca. 3 minuter med elvisp på hög hastighet.
Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.
Rör försiktigt men ordentligt så att allt blandas.
Klicka ut 10 jämnstora klickar på plåten, lämna lite mellanrum mellan varje då de flyter ut en aning.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter.
Låt svalna helt på plåten.
Förvaras i en kakburk. Går utmärkt att frysa!