Blåbärsbröd och äpplesockerkaka

Idag blev det nyttig bakning.




Mitt eget blåbärsbröd.

4 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor 
1/2 dl krossat linfrö
1/2 dl hackade walnötter
1/2 dl hackade hasselnötter
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 1/2 dl naturell yoghurt 3%
1 1/2 dl råa eller frysta blåbär

1) sätt ugnen på 175*C
2) smörj en avlång bokform 1,5 liter (för ett bröd) med matfett
3) blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurt och blåbär och rör ihop till en kladdig deg.
4) skrapa ner degen i bakformen.
5) sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda i ca 70 minuter.
6) stjälp upp bröden på ett galler och låt den kallna under en bakduk.

Sen fick det bli en äpplesockerkaka