Sockerfri Chokladpudding
Idag fick jag ett ryck. Jag ville göra något sockerfritt, något som är gott.
Just chocklad älskar jag och det finns ju massor av choklad man kan välja på nuförtiden.
Lindts utbud, det är mitt favoritmärke, massor av olika smaker har dom.
En ny sort med limé har kommit och den kan jag verkligen rekommendera.
Idag har jag en ledig dag eftersom jag skulle på ögonbottensfotografering och samtal med en läkare.
Förändringar på ögonen vill man ju inte ha, men som tyvärr är vanligt då man har diabetes.
Jag är förskonad som dock har haft det i 34 år, men nu ville dom kolla upp det lite mer i och med de hade sett just de här förändringarna när jag var där i september förra året.
Inget som jag skulle ora mig för sa de, bara jag höllt mitt blodsocker i shack.
Det är ju lättare sagt än gjort.
Känns dock skönt att jag har min ny blocsockermätare där jag kan se och göra justeringar snabbt.
Men men nock om det.
Hemma igen ville jag som sagt göra något gott och då blev det chokladpudding.
'




Chokladpudding
1 port
2,5 dll Standard eller mellanmjölk
4 tsk Majsena
1/4 dl Candarel strö eller annat sötningsmedel
1 msk Kakao
4:a rutor Lindts choklad Jag tog chilli
Lite flingsalt
Gör så här
Blanda alla ingridienserna i en kastrull, se till att majsenan inte klumpar sig när ni rör i den.
Koka upp i någon minut, rör hela tiden så att det inte klumpar sig.
Häll upp det i en portions skål och ställ in i kylen ca 2 till 2,5 timme.
Servera med vispad grädde och hallon och en bit choklad av den typ som ni hade i puddingen.
Lycka till