Höga höjder, public school, Flamingos i massor

Idag blev det verkligen en upplevelserik dag.
Först åkte vi upp till berget där vi blickade utöver Menengai vulkanen. Där var en vidunderlig utsikt, så otroligt vackert.
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Menengai är en sköldvulkan med en av världens största kaldera. 
 
En kaldera  är en stor kittelformad fördjupning i jordskorpan som skapas då en vulkan med en flera kilometer stor diameter kollapsar. När magmakammaren  under vulkanen töms kan ’taket’ sjunka in och skapa en stor rund struktur som liknar en kittel. Detta sker ofta under våldsamma utbrott och nya vulkaner kan skjuta upp i fördjupningen som efter hand fylls ut.
 
(null)

Färden gick vidare till en skola. Barnen blir helt lyriska när de ser en vit muzongo. När man hälsar på skolan får man först sätta sig ner med rektorn. Man skriver in sig och han berättar om skolan.
3000 barn, 72 lärare, från små upp till tonåringar.
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Inne hos de minsta barnen fick vi också hälsa på. Vi kom när de hade sovit en stund. Det visade sig att man satt och sov på sin stol med huvudet på bordet.
 
 
 
 
 
Sen gjorde vi tjejer en egen utflykt till Elementaitasjön för att se flamingos.
En helt fantastisk utflykt, vi fick även se pelikaner, storkar, zebror och bufflar
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
 

Resa tillbaka till lodgen blev en helvetes resa. Trafiken här i Kenya och är inte nådig. Omkörningarna är helt vansinniga och man sitter på helspänn. Vi hamnade i kö och vilket Mike inte gillade. Han körde av vägen och körde ut för någon liten grusväg för att sedan försöka gå på motor vägen igen. 
Vi kom slutligen fram till en lastbil som kört över en människa. Helt galet!
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 

Kommentera här: