Nya Praliner

Nya Praliner
 
Jag var sugen att skapa några nya praliner och prova nya smaker.
Så här blev dom :-)
 
 
 I dessa hjärtan hade jag en hallonkola och citron ganach och en uns av lemoncurd, skalet gjöt jag utav Chocovic Zeylon 36,5% mjölkchoklad och lock med Callebaut mörk chocklad 70,5%.
 
 
Tomtemössorna gjöt jag utav Callebaut Mörk choklad 70,5%och även locket blev samma. Jag fyllde de med smörkola och Kahlúa ganache.
 
Hallonkolan gjorde jag så här

Ingredienser

SÅ GÖR DU

  • 250gram bär (hallon,jordgubbar,blåbär,körsbär)
  • 1,5 dl socker 
  • 250 ml vatten Varieras beroende på hur mycket vätska bären innehåller. Men används mest för att det inte ska bränna i botten om du använder frysna bär.
  • En liten skvätt alkohol
  1. väg upp bären och lägg dom i en stor krastrull

  2. Häll över socker och vatten.

  3. Koka upp och rör om där och då så det inte bränner i botten.

  4. Låt koka tills alla bären mosats.

  5. Mixa med stavmixer

  6. Sila genom en finmaskig sil så att kärnor och orenheter försvinner.

  7. Häll upp i en burk. Låt svalna.

  8. Perfekt att frysa in och ta fram när det behövs :)

Kommentera här: