Nya Praliner
Nya Praliner
Jag var sugen att skapa några nya praliner och prova nya smaker.
Så här blev dom :-)
I dessa hjärtan hade jag en hallonkola och citron ganach och en uns av lemoncurd, skalet gjöt jag utav Chocovic Zeylon 36,5% mjölkchoklad och lock med Callebaut mörk chocklad 70,5%.
Tomtemössorna gjöt jag utav Callebaut Mörk choklad 70,5%och även locket blev samma. Jag fyllde de med smörkola och Kahlúa ganache.
Hallonkolan gjorde jag så här
Ingredienser
SÅ GÖR DU
- 250gram bär (hallon,jordgubbar,blåbär,körsbär)
- 1,5 dl socker
- 250 ml vatten Varieras beroende på hur mycket vätska bären innehåller. Men används mest för att det inte ska bränna i botten om du använder frysna bär.
- En liten skvätt alkohol
-
väg upp bären och lägg dom i en stor krastrull
-
Häll över socker och vatten.
-
Koka upp och rör om där och då så det inte bränner i botten.
-
Låt koka tills alla bären mosats.
-
Mixa med stavmixer
-
Sila genom en finmaskig sil så att kärnor och orenheter försvinner.
-
Häll upp i en burk. Låt svalna.
-
Perfekt att frysa in och ta fram när det behövs :)