Tvära kast

Nu är det dags att byta igen, från kameran till resandet. Säsongen sätter igång och det är dags för mig att ta mig till Holland (Nederländerna) igen. Förberedelserna har satts igång.

Ta fram material, titta på resvägen och inte minst läsa och plugga på. En 4:a dagars tur där vi besöker både Amsterdam och den underbara blomsterparken Keukenhof.

 
Årets tema på parken är Flower power vilket är passande då Holland är lite flummigt. Det är nya teman varje år och detta har hållt på sedan första gången de öppnade år 1949.
Ljusa färger, hippies, peace & love, musik mm. Över 7 miljoner lökar kommer att blomma under de 8 veckorna som de har öppet nu under våren och totalt ca 800 varianter av tulpaner. Förutom det färgsprakande 32 hektaren av blommor kan man njuta utav blomstershower, paviljonger med arrangemang och historia om tulpanmanin. Massor av små streetfoods vagnar med spännande mat eller kan man såklart välja någon restaurang.
Just denna helg jag åker hit kommer dom att ha blomsterparaden. De går 4:a mil, det börjar borta i Noordwijk och går ända till Haarlem. Visserligen får man gå och ställa sig vid vägen minst 1,5 timme innan om man ska se ordentligt, men det är det värt. 
 
 
 

Så nu bär det snart iväg, bara några timmar till sen står man och hälsar alla 56 välkommna till en underbar resa. 

 
 
 
 

Kommentera här: