Nyttig grönkålspaj
Pajskal
75g smör
1/2 dl kvarg naturell
1 1,5 dl Rågmjöl
1 dl Havregryn
1/5 dl Solroskärnor
Fyllning
200 gr grönkål 🥬
1 lök 🧅
2 vitlöksklyftor 🧄
Olivolja till stekning
3 ägg
2 dl kvarg naturell
1 dl valnötter grovhackade
Riven ost 🧀
Sätt ugnen på 200°.
Rör ihop mjöl och smör (rumstempererat ) till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min.
Nagga pajskalet med en gaffel och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Grovhacka/klipp grönkålen. Koka den i vatten 3-4 min och låt rinna av. Skala och skiva löken, hacka vitlöken
Fräs lök, vitlök i olja i en stor stekpanna, lägg sedan i grönkål Salta och peppra och stek vidare. Ta från värmen och rör ner kvarg, ägg och valnötter, spara lite till dekoration.
Lägg grönkålsblandningen i pajskalet och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
Lycka till <3 och smaklig spis.