Skagen

Att bo på ett Badehotel med anor från 1890 talet var super coolt. Det låg jätte fint med ett stenkast från klitterna och stranden.

klicka för att komma till deras hemsida Hjorts Bade hotell

 
 
 

Vi fick för oss att vi skulle cykla bort till stranden och att vi skulle ta vägen över klitterna, det skulle vi aldrig gjort. När vi nått den ena klitter så låg nästa framför oss, när vi gått upp på den så lång det ännu en osv osv. Det var bara till att vända tillbaka. Vi tittade nämligen på google maps och då visade sig att det var åt helt fel håll vi gått. Det var i och för sig tur att vi aldrig kom fram för när vi väl var nere på stranden så var det bara ett stup ner ifrån klitterna.

På stranden får man åka bil, vilket jag tycker är förskräckligt egentligen.

 
 
 
 

Vilket ljus, det var som det sägs, magiskt. Vi begav vi oss till Grenen för att se Skagerrak och Kattegatt mötas. Precis där i mitten där vågorna slår mot varandra möts de, så himla häftigt tycker jag. Tyvärr blåste det inte så mycket så det här fenomenet att vågorna slår emot varandra och det blir en super kaskad fick vi aldrig se.

 
 
 
 
 
 
 
Vi hade cyklarna med oss, super bra, för då kunde vi cykla omkring i många små gränder och titta på alla de små vackra små husen.
 
 
Något som jag inte visste men undrade mycket över är taken på husen.
Det är för inte takpannorna skall flyga iväg som de murar fast dessa.
Därefter målas de på detta sätt för att inte se tråkiga ut.
 
 
 
 
 
 
 
  
 Vi cyklade Råbjerg Mile.

Råbjerg Mile är en 41 meter hög vandrande dansk sanddyna, med det menas att den inte binds kvar utav klitter eller växtlighet. Det sägs att den "vandrar ca 15 till 20 meter per år. Så nu är man rädd att den kommer begrava vägen som går vid sidan.

Det var kul att cykla där och det var otroligt vackert på något sätt.

 
 
 
 
 
 
 
 Sankt Laurentii ödekyrka
eller den tilsandede kirke, är en övergiven kyrka.
Endast kyrkans torn står kvar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: