Blåbärsbröd och äpplesockerkaka

Idag blev det nyttig bakning.




Mitt eget blåbärsbröd.

4 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor 
1/2 dl krossat linfrö
1/2 dl hackade walnötter
1/2 dl hackade hasselnötter
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 1/2 dl naturell yoghurt 3%
1 1/2 dl råa eller frysta blåbär

1) sätt ugnen på 175*C
2) smörj en avlång bokform 1,5 liter (för ett bröd) med matfett
3) blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurt och blåbär och rör ihop till en kladdig deg.
4) skrapa ner degen i bakformen.
5) sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda i ca 70 minuter.
6) stjälp upp bröden på ett galler och låt den kallna under en bakduk.

Sen fick det bli en äpplesockerkaka 


Tacksam

Träffade din mor på bussen till Malmö häromdagen, så söt hon är ! Märks du är hennes dotter ☺️
----------------------------------------
Det värmer in i hjärtat, när en dotters kompis skriver så till henne ❤️

Skor

Två jätte fina skor, vilka ska jag välja?
Jag tar båda :)