0 Läs mer >>
 Vilket underbart tänk de har för en livsmedelsbutik.
Ekologiskt och närodlat är det dom statsar otroligt mycket på.
Allt du ser i butiken är noga utvalda produkter. Det ska vara gott o utan onödiga E-nummer.
 
Vi blev serverade en lättare Lunch.
Kalkonfärsbiff på en bädd utav bulgur med ajvarsås och spännande grönsaker.
Kryddningen och smaken var fantastisk.
 
  
 
 Det som är så häftigt är att man kan slå sig ner inne i affären för att ta sig en fika eller en lunch, ett glas vin till det kan man få eller en go öl.
De har nämligen spriträttighreter.
 
 
Bra tänk och det genomsyrar hela deras affärsidé, sälj det som går istället för att slänga.
 
Vet ni hur mycket Svinn det är i livsmedelsbutiker i vanliga fall?
Det är så man blir mörkrädd.
Jag gillar Frankrikes ide att ge det till de behövande.
 
 
En delikatess fylld utav ekologiska och närproducerade produkter.
 
 
  En bukett blommor?
 
 
Här har vi kockarna som fixa får underbart goda lunch.

Green Matmarknad

0 Läs mer >>
Här finns det massor av skånska delikatesser.
Det är något som är viktigt för Paul, som äger stället.
Han säger att närproducerat är det som är viktigast för honom.
 
2015 öppnade Paul butiken och tänkte från början att bara ha öppet några dagar i veckan. Det ändra sig snabbt när folk strömmade till för att ta del av hans underbara koncept och tänk.
Nu har han öppet måndag till lördag både för luncher och även en delibutik som man kan handla med sig hem en massa godsaker. Han har även catering verksamhet, fixar för bröllop, stora fester, mm.
 
 
Paul berätta om vad för delikatesser vi ska få smaka.

 Vi blev bjudna på en charkbricka bestående utav
 Calvadossalami ifrån Tollarp
Pepparsalami från Lindgrens på Bjärredhalvön
Spickeskinka ifrån Ollingegris, det är en gris som går ute 365 dagar om året.
Dansk ekologisk Västerhavsost
Skånsk Alpost ifrån Kristianstad
Liguriska oliver och syltad rödlök.
 
 
 
 

Gastronomi & Harmoni

0 Läs mer >>
Svensk Fika!
Eller Swedish Fika som vi fick säga till bloggarna som kom från världens alla hörn.
 
 
Kaka på kaka är ett ställe som man trivs på bara man kommer innanför dörren. Här får man direkt en behaglig och härlig känsla i kroppen.
Så hemtrevligt, gemytligt och charmigt.
 
 
Ett Café som bygger på upplevelse säger Milo, ägaren till cafeet.
Hennes tre ledord när hon börja leta efter lokal var värme, känsla och upplevelse.
 
Hennes passion för bakning går tillbaka till hennes mamma som var en mästare på att baka.
Det fanns alltid kakor hemma och besökarna var många i deras hem. Kafferep, kalas, syjuntor, ja, fikor på alla olika tider på dygnet.
När Milo var 51 bestämde hon att hon skulle göra något annat i livet, något hon hade intresse för och som hon älskade. Hon slutade sitt arbete, börja leta lokal och i mars 2013 satte hon in den första bakplåten i ugnen och sedan dess har gästerna bara strömmat in.
 
Något annat som Milo håller fast vid är att
"Våga testa och att våga misslyckas" 
och, att hålla det enkelt, det behöver inte vara så kompliserat.
 
 
En kopp kaffe, vad passar bättre till det än kokostosca, syltkakor och chackrutor...?
 
 
 
Ljuvlig fransk chokladkaka...
 
 
Frukostpaket: välj mellan gröt, smårgåsar, yoghurt, mm.
En lunch kan man också äta, då kan man välja bla. en fräch sallad eller en mustig soppa. Eller så avnjuter man en god svensk fika i form av kakor, bakelser och en god kopp kaffe.
 
 

Kaka på Kaka

0 Läs mer >>
Salt och Sill blev vårt nästa stopp.
Vi blev emottagna av en underbar tjej som hette Siri.
Hon förklara och berätta både om historien om Salt och Sill och vad det var för spännande vi skulle få smaka.
 
 
Här bjöds det på fisk.
En underbar ljummen friterad matjessill.
Smakerna gick i kanel och sandelträ Då matjessillen var inlagd i det.
Till det serverades det en örtaioli och fyrad fänkål och rödlök.
 
 
 
 
 
I ostronskalen serverades det en Chevicé.
Den råa torsken lägger man i en blandning utav lime, koriander, chilie, rapsolja, salt, peppar, rödlök och vårlök.
Ännu en smakupplevelse.
 
 
 Denna tallrik innehåller 
Sillabröd (deras eget recept på kavring) och akvavitt/fänkåls sill.
 
 
År 2015 öppnade dom en restaurang här i Malmö efter succéerna i Göteborg 2014 och från sitt ursprung Klädesholmens 2010.
 
Förutom att man kan sitta ner och äta deras delikatesser och specialitéer så kan man även köpa med sig utav diverse godsaker.
 
 
 
 
 
 

Salt och Sill

0 Läs mer >>
En dag fylld av mat och internationella matbloggare.
En spännande dag med många gourmésmakupplevelser av olika slag.
Travelshop annordnade en smaktur med matbloggare från hela världen i tisdags.
 
Den 12 - 16 juli välkomnar Stockholm ungefär 800 deltagare från hela världen, det är ett gigantiskt möte för bloggare. De kan knyta kontakter, bli inspirreade, utbilda sig mm. där.
 
Därefter har de fått göra olika workshops och då valde några att komma ner här till Malmö för att uppleva vad vi har att erbjuda.
 
Ingvar på Travelshop har ett underbart koncept och samarbete med olika restauranger och Cafér där just smakupplevelsen, närodlat och ekologiskt får stå i centrum.
 
Jag tänkte skriva och lägga upp bilder om de olika stoppen som vi gjorde i ett par olika inlägg.
 
Vi började med Blå Hoddans Fisk.
De ligger precis vid Malmö museum.j
 
Det är Familjen Hammar som bedriver ett småskaligt kustnära fiske från egen båt med inriktning på torsk, skrubba, rödspätta och piggvar.
De fiskar även säsongsfisk t ex stenbit, horngädda, multe, havsöring och abborre.
I mån av tid är de med och fiskar havskräftor i Kattegatt då de också får sjötunga, bergtunga, slätvar, havskatt, fjärsing, knot, bläckfisk, krabba mm.
En del fisk och skaldjur köper de in av grossist, t ex lax, röding, forell, musslor och räkor.
 Ett stort utbud av sillinläggningar speciellt vid högtider har dom. En del lägger de själva in och en del köper de av lokala producenter. 
De har även ett stort utbud av rökt fisk. Laxen röker vi själva, övrigt köper vi in från lokala rökerier.
Deras mål är så närproducerat som möjligt utan mellanhänder. 
De innehar yrkesfiskelicens och är med i Närfiskat (svensk godkänt spårbart)
öppettider: tisdag-lördag 7-13
( texten är tagen från deras hemsida)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De bjöd på varmrökt lax, mjuk kavring och gräddfil. 
Ett väldigt fint och trivsamt ställe med härliga människor som jobbar där!
 

Blå Hoddans Fisk

2 Läs mer >>
Träning, träning, träning..... Ger färdighet.
Ja så är det väl med allt.
 
Om man nu vill bli bättre, ja då får man allt lägga ner lite tid på det.
 
Igår blev det en härlig fotodag med dottern.
Det är ju tur man har barn som ställer upp när man vill fota :))
 
Jag hade tänkt ut tre sektioner som jag ville testa, men det blev fyra.
Vi åkte in till Malmö där vi hitta ett coolt ställe.
 
 
 
Vi fortsatte till ett annat, där det blev ombyte och några fler foto tagna.
 
 
 
Nästa plats vi hamna på var på tågstationen.
 
 
 
 
 Sen den sista serien av bilder fick bli inomhus.
 
 
 Varje dag är unik, den kommer aldrig tillbaka igen.
Så njut av varje ögonblick, ångra aldrig det du gör.
Man kan bara ångra det man inte gjorde som man egentligen ville.
 
Det går inte att backa bandet ❤️

Fotodag

0 Läs mer >>

Jag hade ju tänkt att jag skulle skriva dag för dag om veckan i Italien då jag är där och jobbar... Men nu kommer det ett inlägg som inte har med resan att göra men ändå Italien i sig, nämligen en Italiensk afton jag hade bjudit in några vänner till i helgen.

Varför blev det just det temat undrar ni kanske?
Jo, för det är ju det som ligger mig varmast om hjärtat nu ju <3 

 
Fetaost, svarta oliver, soltorkade tomater, babyspenat och äggstanning var det i pajen.
Tagliatelle, kykling (stekt i chiliolja och vitlök), ruccula, soltorkade tomater, pinjenötter var det i pastasalladen.
Mozzarella, tomat och basilika.
Foccatia med fetaost och cocktail-tomater.
Gorgonzola, brieost, starkost, permesanflingor, pesto, fikonmarmelad, galia och honungsmelon och pan tostato al pomodoro och kringlor.
 
 
Vanilj och hallonpannacotta serverad på havrefarn.
 
 
 
Min underbara vän <3
 

Italiensk afton

0 Läs mer >>
Tiden går fort......
Vist har man alltid hört att tiden går fortare ju äldre man blir.
 
Jag kan bara hålla med... var tar den vägen????
 
Kom hem i söndagskväll från ännu en Italien resa.
52 st gäster hade jag med mig, oj tänkte jag, gu så många hur kommer detta att gå.
Men vilken härlig resa och vilket underbart gäng.
Det var från 17 år upp till 86 år.
Tänk så många människor som tar sig ut, unga som gamla. Alla har i alla fall en gemensam nämnare och det är att de vill ut och se mer av vår härliga värld.
 
Känner mig tacksam mot vad livet har och erbjuda mig nu, suger verkligen in alla godbitar som bjuds.
 
Nu hade jag tänkt ta tag i det här med att beskriva en vecka på tur till Italien med Scandorama.
 
Två dagar tar det att komma till Italien och till Riva del Garda där vi bor. En övernattning i Jena på vägen ner och en övernattning i Fulda på vägen hem.
 Vi tar båten Gedser - Rostock ner och Puttgarden - Rödby på vägen hem.
Man kan tro att det är drygt att sitta så länge på en buss, men oj vad det händer mycket :-)
 
Vackra landskap åker man förbi, jag berättar om intressanta saker som hänt i historien, städer och platser av intresse, frågetävlingar, filmvisning, god musik och en och annan Lindeman.
Sen är det förmiddagsfika, Lunchstopp och en ännu en fika på eftermiddagen.
 
 
Nere i Riva har jag två hotell som mina gäster kan välja att bo på, Grand eller la Perla. Själv bor jag på La Perla och det gör även min Chaufför.
 
Fem dagars gediget utflyktsprogram kör jag.
Det börjar redan på måndagen med en stadsrundvandring i Riva del Garda.
Här tittar vi på en massa olika sedvärdheter. Jag berättar om de olika epokerna, som tex när truskerna härjade där, när Romarriket existerade, när Venitianerna tog över, när det tillhörde Österrike och till sist när det blev Italienskt.
Ju mer man läser desto intressantare blir det och mer o mer knyts  ihop.
Spännande!!!!! 
 
 
 
 
 
Jag bjuder alla på en god Italiensk glass.
 
 
 
 
På eftermiddagen åker jag över till Limone med Speedy Gonzales båtarna.
Jag älskar denna lilla söta by, Limone = Citron,
eller gräns, för det latinska ordet Limen betyder just gräns. Så där tvistar de lärda.
Men vet ni....... Här finns världens enda citronmuseum. Här säljer dom massor utav limoncello i alla olika sorters flaskor och olika sorters smaker. Orginalet är ialla fall utav citron.
 
Jag bjuder gästerna på en drink, sen utforskar vi den söta lilla byn och sen har de fritid att strosa omkring.
 
Johann Wolfgang von Goethe, han förälskade sig i Limone och i deras citronhus, det inspirerade de första raderna i hans berömda dikt "vet du det land där citronerna blommar?"
Han skrev en resedagbok när han reste runt i Italien och han älskade naturen runt om Gardasjön.
 
Jag håller med, här är helt fantastiskt vackert. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tänker berätta om dagarna i resterande vecka också så titta in igen  :-) 

Tur till Italien