0 Läs mer >>
 
Utmaningen i fotoklubben denna gången var svart/vitt. Ett brett spann på vad man kan välja, i princip allting.
 
Jag valde att gå upp en lördagsmorgon klockan 05,30. Hade en illusion om att fånga soluppgången (den hade ju varit så fin dagen innan när jag körde till jobb.) Men så var inte fallet idag, men jag bestämde mig för att köra ändå. Kokte med mig kaffe som jag kunde värma mig med, det var ju bara en grad ute. 
 
 
Jag körde till Yddingesjön, dimman låg lite magiskt över sjön. Det var alldeles tyst ute, bara mina fotljud som hördes.
 
 
På vägen hem såg jag en gammal bro, frös gjorde jag och ville egentligen bara hem. Men nu var jag ju ute och syftet med det var ju just att jag skulle fotografera.
Hittar en plats så jag kan vända tillbaka och det är jag glad att jag gjorde.
 
 
Hemma igen och nytt kaffe är på väg.
 

Svart/Vitt

0 Läs mer >>
Fick mailat några bilder av en go vän idag.
Han hade rotat i arkivet och funnit några där jag var med då de spelade in Hipp hipp på mitt jobb.





Hipp hipp

0 Läs mer >>
......och en glädje i hela kroppen.
Det var precis så jag kände igår.
Känslan av att vara nyförälskad, så kan man gemföra det med.
En känsla som man ska vara rädd om för det är en unik och underbar känsla.

Ibrevlådan fann jag ett brev, 10 dagar hade dom ju sagt att det skulle ta innan man skulle få ett besked.
Med brevet i handen när jag gick in hade jag redan i mina tankar förutsett att det var ett negativt beslut.
Vi var ju ändå 41 deltagare och 10 till 12 skulle få gå vidare.

Alla var ju så duktiga och hade en potential för att gå vidare, så varför skull det bli jag?
... och skulle man gå vidare då hade dom väl ringt, tänkte jag.

Välkomna till oss
Började brevet.

En pirrande känsla

0 Läs mer >>
Man kan väl kanske inte kalla dom för barn längre, de är ju faktiskt vuxna.
Men visst de kommer alltid förbli ens barn oavsett ålder.
varje ålder har sin tjusning.
Nu var det dax för Louise att bli 24 år, inte riktigt men snart.
Dagen då hon fyller är hon o pappa och bestiger Kilimanjaro i Tanzania.
Därav att det blev firandet av henne nu.
 
Bättre än så här kunde man Inte ha det som gäst.
Hon hade gjort egna hamburgare, bakat hamburgebröd, egna pommes o rotfruktschips.
så goootttttttt...........
 
 
 
 
Bild av Louise
Bild av Louise
Bild av Louise
Till efterrätt fick vi fruktspett med äkta vaniljglass.
Precis lagom lätt och gott.
 
 
 

Barnen blir större

2 Läs mer >>
Fyllt av energi, kunskap, nya bekantskaper.

Tänk att val i sitt liv har en sådan påverkan vart det leder hän.

Igår var jag hos Louise, hon bjöd på underbar fika.
Som vanligt går det inte att få stopp på vårt pratande, det liksom bara bubblar. Fast vi umgicks nästan hela dagen så hade vi mer att berätta för varandra.
Prata i telefon när jag var på väg hem.
Haha vi är nog lite galna!








Vilka dagar

0 Läs mer >>

Lite avbrott i från jobb.
Utbildning, ny kunskap.
I LOVE IT 

Kunskap tynger inte

0 Läs mer >>
Idag fick jag ett ryck. Jag ville göra något sockerfritt, något som är gott.
Just chocklad älskar jag och det finns ju massor av choklad man kan välja på nuförtiden.
Lindts utbud, det är mitt favoritmärke, massor av olika smaker har dom.
En ny sort med limé har kommit och den kan jag verkligen rekommendera.
 
Idag har jag en ledig dag eftersom jag skulle på ögonbottensfotografering och samtal med en läkare.
Förändringar på ögonen vill man ju inte ha, men som tyvärr är vanligt då man har diabetes.
Jag är förskonad som dock har haft det i 34 år, men nu ville dom kolla upp det lite mer i och med de hade sett just de här förändringarna när jag var där i september förra året.
Inget som jag skulle ora mig för sa de, bara jag höllt mitt blodsocker i shack.
Det är ju lättare sagt än gjort.
Känns dock skönt att jag har min ny blocsockermätare där jag kan se och göra justeringar snabbt.
Men men nock om det.
 
Hemma igen ville jag som sagt göra något gott och då blev det chokladpudding.
'
 
 
 


Chokladpudding
 
1 port
2,5 dll Standard eller mellanmjölk
4 tsk Majsena
1/4 dl Candarel strö eller annat sötningsmedel
1 msk Kakao
4:a rutor Lindts choklad Jag tog chilli
Lite flingsalt
 
Gör så här
Blanda alla ingridienserna i en kastrull, se till att majsenan inte klumpar sig när ni rör i den.
Koka upp i någon minut, rör hela tiden så att det inte klumpar sig.
Häll upp det i en portions skål och ställ in i kylen ca 2 till 2,5 timme.
 
Servera med vispad grädde och hallon och en bit choklad av den typ som ni hade i puddingen.
 
Lycka till

Sockerfri Chokladpudd...

0 Läs mer >>
Då var det ett nytt bröd bakat. 
Ett tips jag fick av en arbetskollega.
Så himla enkelt. På ICA har de en färdig påse som heter Stenåldersbröd och som kommer ifrån märket Kungsörnen.
Det enda som ska tillsättas är 4 ägg, rapsolja och salt. Så himla smidigt.





Stenåldersbröd