Yoghurt bröd

Idag var jag sugenpå att baka ett bröd.
Det var super längesedan jag gjorde det.
Istort sett kan man ta vad man har för nyttigheter hemma.
Jag hade en liter yoghurt hemma och bestämde mig för att baka med den.
så här blev brödet och receptet kommer längre ner.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Receptet
5 dl  vetemjöl
5 dl  grahamsmjöl
3 dl  grovt rågmjöl
1 dl  havregryn
1 tsk  salt
1 dl  solrosfrön
1/2 dl  hela linfrön
1/2 dl chiafrön
1 dl  valnötter (delade i lite mindre bitar)
1 dl  tranbär
10 dl  yoghurt 
1 tsk  bikarbonat
1 tsk bakpulver 
1 dl  mörk sirap
 
•Sätt ugnen på 175°C.
 
•Blanda ihop mjölsorterna med alla torra ingredienser inklusive nötteroch tranbär i en bunke.
 
•Blanda noga ihop yoghurt med sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet.
 
•Smörj 2 brödformar som rymmer 1 1/2 liter (för 2 bröd) väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fördela smeten jämnt i formarna och strö över lite salt, jag tog lite rosmarin och sesamfrö också.
 
•Grädda bröden i nedre delen av ugnen, ca 1 1/2 timme. Täck med folie om de blir för mörka. Pröva med sticka så att de känns torra. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.
Lycka till <3