Känning

Inget kul att vakna till en känning.

Jag är otroligt tacksam att jag har min Dexcom som varnar, men på något sätt var jag så trött att jag ignorera den.
Den pep några gånger men det var som om jag inte hade krafter till att gå upp.
Men nere på 2,8 då sa min kropp oxå till.
Jag svettades, darra, och kände mig omtöcknad.
Nu var det på allvar, tanken på att förlora medvetandet skrämmer mig.
Jag lyckades få i mig druvsocker, de som känner mig vet att jag egentligen hellre äter godis för jag tycker att jag kan passa på och få det goda när jag ändå ska trycka i mig något för att få upp blodsockret.

Nu sitter jag här vid köksbordet, jag har fått i mig en smörgås oxå.
Nu vet jag vad som väntar, ett skyhögt blodsocker. Allt jag har ätit + rekylen ifrån levern. Den spottar ut alla sina sockerreserver en överlevnadsinstinkt som den har. Tyvärr tar det för lång tid att vänta på när man är så låg så man måste själv hjälpa till med druvsocker eller något annat sött.

På halvtimmen jag suttit här o skrivit,
Ja då händer det jag precis skrivit om.
Man kan se på pilarna som pekar uppåt och dessutom två stycken att det kommer inte sluta på 15,0

Ibland känns det som man inte pallar mer. Det eviga kontrollerandet, det eviga anpassandet, hur mycket insulin, hur mycket ska jag äta, vad ska jag göra? ska jag gå/röra på mig?  ska jag bara sitta still? allt spelar in hur utfallet på mitt blodsocker blir.


När jag var 18 år gifte jag mig.
För det kan man säga, man är verkligen gift med sin diabetes ett livs långt commitment.
(And I hate it, I would like a divorce)


Mysigt med ett tänt ljus ialla fall.
Det var ju första advent igår ju.

Hängande paraply

Nu har vi nog promenerat i varje liten del utav Shanghai. Kontrasterna är stora, då menar jag inte mellan fattigt och rikt utan skyskrapor kontra små mysiga kvarter till tempel. De bygger fortfarande  och där de kan smälla upp en skyskrapa, så gör dom det eller så fortsätter de att bygga uppåt på de befintliga. På Pudong sidan är det så illa att marken sjunker 1 cm per år men de fortsätter ändå att bygga.Mycket olika matställen har vi också besökt. Mmmmm jag bara älskar god mat.

Fortfarande är det jätte svårt att hålla kontakt med västvärlden. Men ibland lyckas man komma ut.

Zhujiajiao = Vattenstad

Idag blev det en tripp till Zhujiajiao.
Det är en vattenstad, den används inte idag till syftet som den var till för förr utan idag har det tyvärr mer blivit en turistattraktion. Men riktigt häftigt och vackert var där. Vi tog en kanalbåt och fick åka in bland husen.
 
 

 
 

Vi åt även en lunch där vi satt precis intill kanalen. Det var ett bord med en vit duk, men ovanpå låg det plast i flera lager. Vi fick tallrikar och bestick i en plastpåse och när vi väl var färdiga med vår lunch förstod vi var syftet var men allt engångs. De tog nämligen tag i plastduken och svepte om allt på bordet och kastade. Haha så smart.
 
 
Bland alla de små smala gatorna bjöds det på mat som dom sålde, dofter, färger smaker allt i en härlig blandning.