0 Läs mer >>
Inget kul att vakna till en känning.

Jag är otroligt tacksam att jag har min Dexcom som varnar, men på något sätt var jag så trött att jag ignorera den.
Den pep några gånger men det var som om jag inte hade krafter till att gå upp.
Men nere på 2,8 då sa min kropp oxå till.
Jag svettades, darra, och kände mig omtöcknad.
Nu var det på allvar, tanken på att förlora medvetandet skrämmer mig.
Jag lyckades få i mig druvsocker, de som känner mig vet att jag egentligen hellre äter godis för jag tycker att jag kan passa på och få det goda när jag ändå ska trycka i mig något för att få upp blodsockret.

Nu sitter jag här vid köksbordet, jag har fått i mig en smörgås oxå.
Nu vet jag vad som väntar, ett skyhögt blodsocker. Allt jag har ätit + rekylen ifrån levern. Den spottar ut alla sina sockerreserver en överlevnadsinstinkt som den har. Tyvärr tar det för lång tid att vänta på när man är så låg så man måste själv hjälpa till med druvsocker eller något annat sött.

På halvtimmen jag suttit här o skrivit,
Ja då händer det jag precis skrivit om.
Man kan se på pilarna som pekar uppåt och dessutom två stycken att det kommer inte sluta på 15,0

Ibland känns det som man inte pallar mer. Det eviga kontrollerandet, det eviga anpassandet, hur mycket insulin, hur mycket ska jag äta, vad ska jag göra? ska jag gå/röra på mig?  ska jag bara sitta still? allt spelar in hur utfallet på mitt blodsocker blir.


När jag var 18 år gifte jag mig.
För det kan man säga, man är verkligen gift med sin diabetes ett livs långt commitment.
(And I hate it, I would like a divorce)


Mysigt med ett tänt ljus ialla fall.
Det var ju första advent igår ju.

Känning

0 Läs mer >>
Nu har vi nog promenerat i varje liten del utav Shanghai. Kontrasterna är stora, då menar jag inte mellan fattigt och rikt utan skyskrapor kontra små mysiga kvarter till tempel. De bygger fortfarande  och där de kan smälla upp en skyskrapa, så gör dom det eller så fortsätter de att bygga uppåt på de befintliga. På Pudong sidan är det så illa att marken sjunker 1 cm per år men de fortsätter ändå att bygga.



Mycket olika matställen har vi också besökt. Mmmmm jag bara älskar god mat.









Fortfarande är det jätte svårt att hålla kontakt med västvärlden. Men ibland lyckas man komma ut.

Hängande paraply

1 Läs mer >>
Idag blev det en tripp till Zhujiajiao.
Det är en vattenstad, den används inte idag till syftet som den var till för förr utan idag har det tyvärr mer blivit en turistattraktion. Men riktigt häftigt och vackert var där. Vi tog en kanalbåt och fick åka in bland husen.
 
 

 
 

Vi åt även en lunch där vi satt precis intill kanalen. Det var ett bord med en vit duk, men ovanpå låg det plast i flera lager. Vi fick tallrikar och bestick i en plastpåse och när vi väl var färdiga med vår lunch förstod vi var syftet var men allt engångs. De tog nämligen tag i plastduken och svepte om allt på bordet och kastade. Haha så smart.
 
 




Bland alla de små smala gatorna bjöds det på mat som dom sålde, dofter, färger smaker allt i en härlig blandning.










Zhujiajiao = Vattenst...

1 Läs mer >>
Ja då har vi gjort det i denna staden också.
Man kommer verkligen runt på detta sätt och ser en massa. Jag tycker det är en perfekt grej att göra när man är ny i en stad. Vi avslutade vår runda nere vid The Bund. Man kan inte se sig mätt på alla ljus spel som spelas upp för en.
Tyvärr regnar det idag också, sådant fint regn som man blir så blöt utav. 
 
Så häftigt att tänka att Shanghai till ytan är fem gånger så stort som New York.
 
 
 
 
 

Hopp on hopp of

0 Läs mer >>
Det är verkligen inte samma frihet här som man är van vid hemma
Många av de sociala sidorna är stängda här och man kommer inte ut.
 
Frustrerande när man är så van, men kanske nyttigt på samma gång.
Vi har installerat någon sorts kod på Niclas data som tar oss runt det hela,
så jag får låna hans data och uppdaterar min blogg så gott det går.
 
Igår besökte vi en matgata som bara serverade skaldjur och ORM, ja ni läste rätt.
Orm.......... Ja där krälade dom i sina burar och man kunde välja en sådan.
Vi var sugna på att prova hur det smaka men vetskapen att de skulle ta ut en och hacka upp den gjorde att vi lät bli.
Vi beställde räkor och kräftor, jäklar vad gott det var. Man fick in plasthandskar som man fick på sig, dels för att de låg i en stark, kryddig olja och dels för att det var riktigt kladdigt.
 
 
 
 
 
 



 
 

Internetuppkoppling

0 Läs mer >>
 
 
Skyline i Shanghai.
 
 
 
 
 
 
 

The Bund

0 Läs mer >>
Idag tog vi oss ner till ett av de intressanta områdena.
Det var dax att spana in det stora shopping stället "Feijken" 
Oj oj oj vad kläder, skor, väskor, smycken och allt annat man kan tänka sig.
 
På vägen dit stannade vi till och tog lite street food.
Shit vad billigt, 11 Yen ca 15 SEK 
då fick vi stekt tortilla bröd med ägg, bacon, ost och sallad.
 
 
 
 
 
 
När vi kom ut ifrån varuhuset så hade himlen öppnat sig.
Vi bestämde oss för att ta en drink uppe från någon av skyskraporna.
 
 
 Kvällen tillbringa vi i de franska kvarteren, vi hitta en jätte mysig restaurang, Big Mama.
 
 
 

Shopping

1 Läs mer >>
 Efter en lång resa så är vi äntligen här.
 
Nathalie kom och möte oss vid flygplatsen, så himla kul att se och träffa henne igen.
Vi tog metron in till Shanghai. Väl framme, promenera bort till hennes lägenhet.
Vi softa on och tog det lugnt ett tag.
Natalie tog oss sen till en hel häftigt restaurang.
Hot pot hette det, man beställde in en massa olika råvaror som man sen tillredde mitt i bordet.
Det fanns två grytor nersänkta i bordet med olika smak i. Man fick gå och blanda sin egen sås och jisses vad starkt det blev.
Super fräck idé på ett annorlunda sätt att äta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shanghai

0 Läs mer >>
Resan börja med att vi hälsar på Jonas och Lena i Nykvarn.
Så mysigt att träffa dom igen, underbara människor.
Vi har en mysig kväll med allt man kan tänka sig, god mat gott vin och människor man verkligen trivs att vara med.
 
Morgonen vaknar man till doften av stekt bacon och ägg, mmmmm så gott. 
Då står Jonas och fixar en frukost som inte går av för hacker och smakar helt ljuvligt.
 
 
 
Sen är det dax att ge sig av, flyget gör från Arlanda till Köpenhamn och sen vidare till Shanghai.
Känns lite tokigt att först åka norrut för att sedan åka söderut. Men nu låg rutten så och då fick man en bra anledning till att hälsa på.
 
 
Nu sitter vi i Köpenhamn och slår ihjälp två timmar med hjälp utav sitta våra IPads.
 
 
 
 

Övernattning i Nykvar...

3 Läs mer >>
 Sitter här och fördriver tiden tills att jag ska åka på ett nytt äventyr.
Jag blev precis färdig med en liten film som jag gjort om min Kenya resa.
Ett litet smakprov kommer här.
Är du intresserad av denna resa?
kontakta då mig eller Peter Löfqvist för vidare information.
 
 
 
 

Kenya film

0 Läs mer >>
Idag fick jag en morgongåva av en fd arbetskamrat. 


Den gjorde sig SÅ fin i mitt nya badrum.
Synd att man inte kan förmedla doften, men kan berätta att den var helt ljuvlig.
Lotus secret ifrån Rituals...



Morgongåva

0 Läs mer >>
Jag tror att det finns en mening med vad som händer.
Om en dörr stängs så öppnas en annan, så är det väl hela tiden.
Man får vara lyhörd och se möjligheter i vad som passerar en. 
 
Visst kan jag tänka ibland, var det rätt beslut jag tog i sommras.
Återkommer alltid till samma svar - JA det var det.
 
 
Nu bär det snart iväg till ett nytt resmål, Shanghai.
Visat är fixat, pengarna är växlade.


Nästa år har det öppnat sig nya spännande möjligheter men jag har inte tagit beslutet än om jag ska hoppa på det jag får suga på karamellen lite till.
 

Mening med allt