Nyttig grönkålspaj

Idag gjorde jag en paj som var lite nyttigare än de jag vanligtvis brukar göra.
Grönkålspaj med valnötter och grovt pajskal.

 

Pajskal

75g smör

1/2 dl kvarg naturell 

1 1,5 dl Rågmjöl

1 dl Havregryn

1/5 dl Solroskärnor

 

Fyllning

200 gr grönkål 🥬 

1 lök 🧅 

2 vitlöksklyftor 🧄 

Olivolja till stekning

 

3 ägg

2 dl kvarg naturell

1 dl valnötter grovhackade

Riven ost 🧀 

 

Sätt ugnen på 200°.

 

Rör ihop mjöl och smör (rumstempererat ) till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min.

Nagga pajskalet med en gaffel och grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Grovhacka/klipp grönkålen. Koka den i vatten 3-4 min och låt rinna av. Skala och skiva löken, hacka vitlöken

Fräs lök, vitlök i olja i en stor stekpanna, lägg sedan i grönkål Salta och peppra och stek vidare. Ta från värmen och rör ner kvarg, ägg och valnötter, spara lite till dekoration.

Lägg grönkålsblandningen i pajskalet och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.

 

 
 
 

Lycka till <3 och smaklig spis.