0 Läs mer >>
Det som även är häftigt när man är iväg är arkitekturen som man hittar eller som denna gången när jag bestämde mig för att fotografera olika sorters dörrar.
 
 
 
 
 
 
 
 

Arkitektur

0 Läs mer >>
När man är ute på resa, så för mig är det viktigt med upplevelser. Idag begav vi oss till Atlasbergen där vi skulle vandra till ett Vattenfall, Ourika Vallée.
Vi hade bokat det genom en agent på Riaden som vi bodde på.
Det som är kul med det är att man möter människor från andra delar/hörn på vår jord.
Två spanska tjejer, ett annat par oxå dom ifrån Spanien och en dam ifrån schweiz.
Magisk tur med berg, snö, vatten, stålande sol, utsikten och upplevelsen.
 
 
 
 
 
 
 

Atlasbergen

0 Läs mer >>
En av de häftiga upplevelserna vi gjorde under resan till Marrakesh var när vi tog en matlagningskurs på Souk Cuisine.
Det var en heldag med allt från att gå och handla alla varor, till att laga en massa rätter till att sist få äta och njuta utav det vi hade gjort.
 
Först fick vi en handlelista med allt vi behövde köpa.
Vi fick gå till de lokala handlarna, det blev Berberna från bergen med sina grönskaker, kryddaffären med alla sina färska krydder och som de mätte upp exat hur mycket man ville ha, fiskhandlaren i sitt lilla kryp in och sist men inte minst fick vi utse vilken kyckling vi skulle ha som satt i sin bur.
 
 
 
Sen var det bara till att sätta igång. Vi fick en kokbok som vi skulle följa, givetvis fick vi hjälp och blev visade hur vi skulle göra men det mesta gjorde vi själva.
 
 
 
 
 Tagine with sardiner and rice
En av rätterna och som även är en nationalrätt är Tagine. Denna Tagine innehöll sardiner som var fylld med ris som var kryddat med massa spännande kryddor och allt detta låg i en tomatsalsa och kokade, muuuummmmssss.
Uppifrån och ner så är det :
1) Moroccan Salad, Tomatsallad
2) Sweet Carrot Salad, Söt morotssallad 
3) Salad with green peppersand tomatoes, Sallad med gröna paprikor och tomater
4) Courgette Salad, Zucchinisallad
5) Zaahlouk, Auberginesallad = favoriten :)
 
Briouates with chicken
 
  Kyckling-briouatsen, det är en röra som man har stekt med massa olika grönsaker och kryddor + små små kycklingbitar. Sedan viker man in röran i en typ av filodeg och som man sedan friterar, detta blev absolut min favorit.
Två sorters marrokanska kakor fick vi baka.
Ghribas som är som våra drömmar.
Bisscuits with semolina and coconut, kakor av mannagrynsmjöl och kokos.
 
När man bakar så får man gå till ett så kallat bageri, där står en man (det är sällan, näst intill aldrig att man ser en kvinna jobba) lite nersänkt i golvet och där ifrån sköter han ugnen. Vi lämna kakorna hos honom för att efter någon timme komma tillbaka och hämta dom.
 
 
  Vi avnjöt middagen tillsammans, en riktigt härlig dag och supertrevligt och framförallt gott.

Matlagningskurs

0 Läs mer >>
Idag har vi gått, gått och gått.
Det bästa sättet att få se mycket är att traska runt och det gjorde vi verkligen idag.
Men dagen börja med en god lång frukost.
 
 
Vi gick sedan mot torget och vidare ut till den nyare delen av Marrakech.
 
 
 
 
Vi gjorde även ett stopp på Jaradin Majorelle Garden.
Det var på -60 talet som den franske konstnären Jacques Majorelle anlade trädgården, men den är kanske mer känd för modeskaparen Yves Saint Laurent som på -80 talet köpte och upprustade den.
 
 
 
 
 
 
Lite bilder från promenaden
 
Har problem att få upp bilderna här lägger till fler när jag kommer hem. 
 
 
 
 
 

Upptäcktsdag

0 Läs mer >>
.Barn och barn de är ju inga barn längre :) men för mig kommer de alltid att vara mina fina undrerbara barn<3
Att få vara tillsammans, uppleva, göra saker och bara mysa och rå om varandra är en fantastisk känsla.
 
 
Marocko och Marrakech stod på programmet denna gången.
Jag har varit här en gång tidigare och tyckte det var en fantastisk stad.
Myllret av folk, alla starka färger, dofter av olika karaktär som avlöser varandra när man är ute och går.
 
Vi hade bokat på en Riad mitt inne i Medinan, L'Etoile D'Orient.
Riad är som (enkelt förklarat) ett litet familjehotell med bara några rum.
när man kommer in öppnar det up sig som en liten oas i mitten.
 
 
 
 
Dagen blev utforskning utav medinan olika matställe, tur vi tycker om mat så mycket alla tre.
 
 
 
 
 
Allt möjligt kunde man få se. ........
 
 
 En runda till torget blev det på kvällen Jemaa El Fna 
 

Resa med barnen

0 Läs mer >>
Idag har jag gjort ett nyttigt bröd, inget mjöl tillsatt överhuvudtaget. 
Receptet har jag fått utav en vän.
 
 
 
 
Här är receptet för er som vill prova.
5 dl blandade nötter (tex Mandlar, Valnötter, Cashewnötter)
1,5 dl solroskärnor 
1,5 dl pumpakärnor
1,5 dl linfrön
1,5 dl chiafrön
1,5 dl sesamfrön
1 tsk salt
 
0,5 dl rapsolja
6 st ägg
 
Vispa ägg o olja, tillsätt sedan alla torra ingridienser och rör om.
Smöra en bröd form eller klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten.
Grädda i 60 min i 150 grader.
 
Säger bara mums.

Nyttigt Bröd