Citronmarängpaj

 
Idag blev det en citronmarängpaj.
Mmmmmmm så gott......
 Snabblagad, frisk och god.
 
 
Har funderat på att göra den ett tag. En klasiker jag ofta gjorde när jag bodde i huset.
 
Oväntat besök... De måste anat att jag baka idag.
Min faster och hennes man ringde och fråga om jag bjöd på en kopp kaffe.
Vilken tur de hade :-)
 
 
Recept:
Pajdeg
3 dl Vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten 
Jobba ihop mjöl o smör tillsätt vatten sist och låt det sedan vila i kylen medan du gör citornfyllningen.
Sätt ugnen på 225 grader
Fyllning
3 dl vatten
1 1/2 till 2 pressade citroner (efter smak)
4 msk majsena
kokka upp under omröring
Dra ifrån plattan och tillsätt
3 äggullor och
2 msk smör
låt sjuda
 
Klä en pajform med degen och sätt in i nedre delen i ca 20 min (men titta så den inte bränns vid)
Ta ut och häll sedan i citronfyllningen.
Vispa de tre äggvitorna hårt 
Vänd ner 1/2 dl socker.
Spritsa eller bred ut det över citronfyllningen och sätt in i ugnen 175 grader tills den fått fin färg.
 
LYCKA TILL
 
 

Fröknäcke

Idag blev jag sugen på att baka något.
Det blev fröknäcke.
 
Recept:
1 dl Pumpakärnor
1 dl Sesamfrö
1 dl Solroskärnor
1/2 dl Hela linfrö
3/4 dl Majzena
1 tsk Salt
1 tsk Torkad Rosmarin
 
1 1/2 dl Kokt vatten
1/2 dl Olivolja
 
Koka upp vatten och häll i olja. 
Ta av från plattan.
Blanda i alla torra ingridienser.
Låt svälla i 10 min.
Sätt ungnen på 150 grader.
Lägg bakplåtspapper på plåten och platta ut smeten till ett tunnt lager.
Sätt in i ugnen på ca 50 min i nedredelen, allternativt håll koll på knäcket så att det inte bränns då det kan ta olika tid beroende på hur tunnt man har brett ut smeten.