Dexcom 5

Då har man uppgraderat sig till Dexcom 5, låter kanske inte som det bästa nu när det finns IPhone  6 men det är det.

Lånad bild

Studien jag har varit med tog slut idag och vips gick jag in i en förlängning. Detta innebar att jag dessutom blev uppgraderad till en 5:a. Vad menas då med det? Den har bluetooth, jag kan integrera den med min IPhone, jag kan sätta mina egna signaler så att den varnar för snabbt stigande eller fallande, dessutom vilket värde jag vill att den ska varna om jag passerar det tex om jag når 4,5 eller om jag hamnar upp mot 14,0.

Lite mer diskret om det piper från telefonen och inte ifrån en konstig apparat eller så vet man ju inte om folk retar sig på att telefonen piper mycket om man nu råkar ligga på gränsvärdena. Men det är ju inte mina problem om någon gör det, huvudsaken jag mår bra :)

Det innebar oxå idag att jag fick svara på samma frågor som jag fick när jag gick in i studien.


Vad sa då min läkare? 
Jo, mitt blodtryck låg fantastisk bra, jag läcker ingen äggvita i urinen alltså är njurarna perfekta. Har otroligt bar reflexer, så någon nervpåverkan har jag inte. 
Men något jag varit orolig för var ju de förändringarna i ögonen och speciellt den som var nära gula fläcken. 
Mina tankar -hjälp jag kommer att bli blind! Vad gör jag då?
Men med extra undersökningar så visar det sig att det gått tillbaka sen ifrån september :) måste vara den här fantastiska mätaren förtjänst. 
Han berätta även att det är ca 10 st om året som blir drabbade och då är det ofta de som har något missbruk, de nyanlända som har det med sig o har haft en dåligt skött diabetes. 
Så min oro för det tyckte han att jag skulle släppa.


Så nu är det bara att köra på, och se till att man ligger så bra som möjligt så att man slipper allt vad kompilationer heter.

...... Börja ju bra när jag kom he. Alla inställningar, inmatningar jag skulle göra gjorde att jag glömde ta själva insulinet när jag väl skulle äta Haha typiskt mig. Det går ju rätta till o tur e ju det.

Min söta lilla katt

Eller så liten är han ju inte men söt det är han.
Tänk att snart blir han 12 år. Jag kommer ihåg när vi var o titta på honom den första gången då rymdes han i ens handflata. Det gör han verkligen inte längre, stor och stark som vi brukar säga inom familjen.
 
 
 
 

Påskrunda, Konstrunda

Då var det äntligen påsk och den klassiska konstrundan står på programmet. Denna gången gick det till Alnarp, Lomma, Bjärred och Lund. Det finns ju så många att välja på så det är väl mer slumpen som avgör var man hamnat och vilken riktning man kör åt. 
Cilla o jag drog iväg efter lunch och då blev valet att hålla sig här runt omkring där vi bor.
Den första konstnären vi stannade hos var Kathrin Bernekorn. Hon ställde ut i Lantbruksmuseet i Alnarp.
 
 
 
 Nästa stopp var på väg till Bjärred. Där var det tre konstnärer som hade ställt ut i en lada, de var inte med på översikten men de hade skyltat fint vid vägen. Akvarell, olja och foto var deras alster utav.
 
Inne i Bjärred fanns det en konstnär som jobba i keramik, skulptur och måleri, Meta Braconier hette hon.
hennes färger gick mest i gröna nyanser. Ur läckra saker hade hon gjort.
 
 
 
Min absoluta favorit var en konstnär som hette  Zsuzsanna Lendemar.
Hon låg precis innan man kommer in i Habo Ljung.
Det gjorde det inte bättre att hon bodde i ett underbart hus som man skulle kunna flytta in i direkt.
Glas och Måleri var hennes skapande.
 
 
 
 Vi titta in hos ett par andra konstnärer oxå men som inte var så tilltalande.
 
Den sista som vi kom till var Caroline Hertz.
Hon arbetade i glas.