Fisk i kopp

Nu har det plockats in.
Alla bord, stolar, saker och blommor har förberetts för kylan och vintern. Vi har varit riktigt flitiga idag. Jag är så tacksam för all hjälp jag fått av Niclas idag för detta är omöjligt att göra själv.

På kvällen var vi bjudna till Lotta och Helge.
Våra härliga vänner några hus bort.
Som vanligt så blir det utsökt god mat.

Det bjöds på Foie-Gras (gåslever) med physalis, fikonmarmelad och stekt bröd.


Efter förrätten serverades Fisk i kopp.
Ett recept som hon hittat från Tv programmet halv åtta hos mig.
Det var så underbart gott, jag satt och önskade att det aldrig skulle ta slut. Det serverades en god citronsås, smörslungd dillkokt potatis och smörstekt sparris.

Till efterrätt fick vi chokladkladdkaka med Baileys i och lättvispad grädde till, glömde tyvärr ta ett foto.

Genomgående serverades noga utvalda vita viner från Alsace,
kunde inte bli mer utsökt gott.

Som vanligt går tiden så fort och vips så var det mitt i natten.

Receptet är taget ifrån 
http://www.recept.nu
Det är en kille ifrån Halmstad som heter Lasse som komponerade ihop dena meny.

RÖDTUNGA I KOPP

  • 6  filéer rödtunga
  • 2 skivor kallrökt lax
  • 200 g  skalade räkor i lag
  • 1 knippe dill
  •  smör
  •  salt och peppar

SMÖRSLUNGAD POTATIS

  • 1 kg  potatis
  • 1 msk  smör
  • 1 knippe dill

CITRONSÅS À LA LASSE

  • 2 dl  crème fraiche
  • 1,5 dl  vispgrädde
  • 1  citron
  • 1  tärning fiskbuljong

Kommentera här: