Blå Hoddans Fisk

En dag fylld av mat och internationella matbloggare.
En spännande dag med många gourmésmakupplevelser av olika slag.
Travelshop annordnade en smaktur med matbloggare från hela världen i tisdags.
 
Den 12 - 16 juli välkomnar Stockholm ungefär 800 deltagare från hela världen, det är ett gigantiskt möte för bloggare. De kan knyta kontakter, bli inspirreade, utbilda sig mm. där.
 
Därefter har de fått göra olika workshops och då valde några att komma ner här till Malmö för att uppleva vad vi har att erbjuda.
 
Ingvar på Travelshop har ett underbart koncept och samarbete med olika restauranger och Cafér där just smakupplevelsen, närodlat och ekologiskt får stå i centrum.
 
Jag tänkte skriva och lägga upp bilder om de olika stoppen som vi gjorde i ett par olika inlägg.
 
Vi började med Blå Hoddans Fisk.
De ligger precis vid Malmö museum.j
 
Det är Familjen Hammar som bedriver ett småskaligt kustnära fiske från egen båt med inriktning på torsk, skrubba, rödspätta och piggvar.
De fiskar även säsongsfisk t ex stenbit, horngädda, multe, havsöring och abborre.
I mån av tid är de med och fiskar havskräftor i Kattegatt då de också får sjötunga, bergtunga, slätvar, havskatt, fjärsing, knot, bläckfisk, krabba mm.
En del fisk och skaldjur köper de in av grossist, t ex lax, röding, forell, musslor och räkor.
 Ett stort utbud av sillinläggningar speciellt vid högtider har dom. En del lägger de själva in och en del köper de av lokala producenter. 
De har även ett stort utbud av rökt fisk. Laxen röker vi själva, övrigt köper vi in från lokala rökerier.
Deras mål är så närproducerat som möjligt utan mellanhänder. 
De innehar yrkesfiskelicens och är med i Närfiskat (svensk godkänt spårbart)
öppettider: tisdag-lördag 7-13
( texten är tagen från deras hemsida)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De bjöd på varmrökt lax, mjuk kavring och gräddfil. 
Ett väldigt fint och trivsamt ställe med härliga människor som jobbar där!
 

Kommentera här: