Filmjölksbröd

Jag var sugen på att baka ett gott bröd.
Hade fått ett recept av en vännina på ett lättlagat bröd.
Inga jäsningstider utan man använder sig utav bikarbonat, jag brukar faktiskt ta hälften bakpulver när jag bar sådana recept. Kan tycka mig få lite smak annars utav just bikarbonat. Inbillning kanske, men så gör jag.
Jag älskar att experimentera och byta ut eller rättare sagt man tar vad man har hemma.
 
 
 
Recept
 
2 dl Vetemjöl
1 dl Rågmjöl
1 dl Grahamsmjöl
1 dl Havregryn
1 dl Solroskärnor
1 dl Pumpakärnor
0,5 dl Torkade Tranbär
1 msk Mörk sirap
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Bakpulver
1/4 dl Rapsolja
1/2 tsk Salt
5 dl Filmjölk
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.
Tillsätt sedan sirap, olja och filmjölk och rör om väl så allt blandas.
Är det lite för kladdigt tillsätt lite mjöl.
 
lägg bakplåtspapper i en limpform  ca 1,2 - 1 1/2 liter. Häll i smeten och pynta med lite frön och ev lite flingsalt.
 
Grädda ca 50 - 60 minuter. Känn med en sticka så att brödet är klart, Beror på vilken ugn och vilken form du väljer hur lång tid det kommer att ta.
 
Lycka till ochv smaklig spis :-)
 
 
1 Anonym:

skriven

Blev jättegott! Kram Eva

Kommentera här: