Kärleksmums

Idag visste jag inte riktigt vad jag skulle göra.
Bestämde mig för att baka, fast jag inte kan äta det själv. Jag tycker ju om det kreativa så när bakningen var klar så skapa jag lite miljö runt kärleksmumsen och sen åkte kameran fram.
 

Jag hade plockat syrener dagen innan, de fick så klart också vara med på bilden.

 
 
 
Efter att allt var klart gick jag runt till ett par av grannarna och bjöd dom på kakan.
Mycket uppskattat <3
 
Annvände mig av detta recept

Ingredienser 

  • 225 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 4 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl

Glasyr

  • 75 g smör
  • 3/4 dl starkt kaffe
  • 1/2 dl kakao
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker

Garnering

  • kokosflingor, lite flingsalt och chili 
 
  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
  2. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, helst med en elvisp.
  3. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. 
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda ingredienserna väl. Ta ut kakan ur ugnen och låt den stå en liten stund. Bred därefter glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.