Idag blev det sex olika sorters matrecept ...

... tillsammans med med dottern som älskar att baka och laga mat.
 
 Vi har pratat ett tag om att göra en sådan här heldag. Umgås, baka, laga mat och bara ha en riktig mamma-dotterdag.

Först gjorde vi en Brie en croute.
Då lägger man en brieost, sen kan man som vi lägga en massa rökt skinka o valnötter ovanpå. Man kan fylla den med brie och tranbär, brie och... ja, vad man vill och tycker är gott.
Hur gör man då denna fantastiska skapelse? Jo, man klär in allt i smördeg (om man tycker om att dekorera så kan man stansa ut valfritt mönster och lägga på, vi tog blommor) sen penslar man hela med vispat ägg o sätter sedan in allt på bakplåtspapper i ugnen tills den fått fin färg. Ca 180-220 grader.
 
 
 
HALLONLIMPA
Vi gjorde även ett bröd med alla sorters nyttigheter. Bl.a. pumpakärnor, solroskärnor, linfrön, chiafrön, mandel, hasselnötter,  grahamsmjöl, vetemjöl, yoghurt och hallon.
 
 
Chocolate Chip Cookie Dough Bites...
...säger bara mums, mums, mums.
Mixade cashewnötter och havregryn, mörk 70% choklad, kokosolja, vaniljextrakt och en gnutta av mitt sockerfira socker är dom gjorda på.
 
Chokladbrownie...
...med valnötter, sötmandel, dadlar, kakao och några stänk kaffe.
I frostingen så hade vi standardmjölk, mörk choklad och kokosolja. 
Dekorera gjorde vi med valnötter, havssalt och kokos.
 
 
Mjukt fröbröd med krispig topp
Ja, allt vad man kan tänka sig av nyttigheter finns det i detta bröd.
Kokosmjölmjö, solrosfrön, pumpafrön,sesamfrön, linfrön, kokos, fiberhusk, olja, vatten och salt är några av dom...
 
Men den här går inte av för hackor.
Denna mustiga chokladkaka är gjord på svarta bönor, dadlar, mörk choklad, naturella nötter, vaniljextrakt, kaffe och sist men inte minst havssalt och chilliflakes på toppen.
 
Det bästa av allt är att även jag kan äta utav allt vi fixat till idag (diabetiker).

Kommentera här: